Хасково

Екоинспекцията глоби ВиК – Хасково и община Свиленград

На община Свиленград е съставен акт за неизпълнение на предписание, дадено за почистване на нерегламентирано сметище. Акт е съставен и на физическо лице, заради създадени трайни насаждения без проведена процедура, съобщават в отчета си за юни от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

Издадени са 3 наказателни постановления по 500 лв. на ВиК – Хасково, канализационни системи на Симеоновград, Харманли и Любимец за осъществяване на дейност без изградени и приети по установения ред пречиствателни съоръжения.

През месеца са почистени 35 нерегламентирани сметища на територията на общините Минерални бани, Симеоновград, Крумовград, Кирково, Стамболово, Тополовград и Кърджали. Както Haskovo.info писа на „Зеления“ телефон са постъпили 26 сигнала.

През юни са извършени 137 проверки на 126 обекта. Дадени са 23 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, издадени са 4 наказателни постановления на обща стойност 1 800 лв. и е наложена една санкция за 120 лв. Събраната сума от санкции е 1 582 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button