Хасково

НАП Хасково събра 11,7 милиона за месец, над 2 000 проверили здравния си статус

ImageНад 11,7 милиона лева са приходите, събрани от офис Хасково на НАП през септември. Внесените данъци са малко над 6 милиона лева, а направените осигурителни вноски – за здраве, държавно обществено осигуряване и други са над 5,6 милиона лева. С това общият принос на областта към бюджета за първите девет месеца на годината досега възлиза на близо 98 милиона лева.

2 084 жители на областта са проверили здравния си статус през месец септември в Офис Хасково на Националната агенция за приходите. Болшинството от тях са изяснявали месеците с липсващи осигуровки за здраве и съответно дължимите суми, с които биха възстановили здравно-осигурителните си права, съобщиха за Haskovo.info от агенцията.

Малка част от клиентите са подали Образец 7,  декларирайки с него, че нямат работодател, но ще се осигуряват сами. Това през септември са на правили 54 души. 79 души пък са посетили Офиса, за да подадат заявление за напускане или връщане в страната, с което отново да уредят здравния си статус.

Общо през миналия месец хасковският Офис на НАП е посрещнал 9 663 клиенти. Най-често те са идвали заради подаване на данъчни и осигурителни декларации. Не малко клиенти са дошли за регистриране на касови апарати или трудови договори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button