Хасково

По 80 дневно се обучават на машинното гласуване в Хасково

По около 80 души дневно минават през Районната избирателна комисия в Хасково, за да се обучат как да гласуват на машина. До 19 часа днес три машини са изнесени до сградата на общината и членове на РИК обучават желаещите.

Сред първите, които се пробваха да гласуват на машина беше Михаил Глухов. Той каза, че сега ще гласува за пръв път машинно. Мъжът заяви, че се е справил лесно за по-малко от минута. Млади хасковлии пък заснемаха стъпките на машинното гласуване на телефон, за да ги покажат след това на бабите и дядовците си.

РИК

Подобно обучение се проведе във всички общини на областта. Председателят на РИК – Хасково Добромир Якимов коментира, че повечето хора се справят лесно. Неговите притеснения все пак са за възрастните хора, които са по-неопитни с електронните устройства. От комисията посочиха, че всеки избирател има 5 минути за гласуване.

РИК

Както Haskovo.info писа, вчера в спортна зала „Дружба“ на машинното гласуване бяха обучени ръководствата на Секционните избиирателни комисии, а днес членовете на селските и градските секции.

Обучиха ръководствата на СИК-овете. В сряда всеки може да пробва машината пред кметството в Хасково

3 коментара

  1. изборите са след 3 дни – значи няма и 300 души ще „обучат“ . Голяма активност няма що

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button