Регион

6 деца от харманлийското ОУ „Иван Вазов“ с хепатит

ОУ ИВан Вазов, снимка: сайт на училището

ОУ ИВан Вазов

6 деца от харманлийското училище „Иван Вазов“ са се разболели от вирусен хепатит от началото на учебната година досега. 4 от случаите са от тази седмица. Две от децата са се разболели още миналия месец и вече са добре, изписани от болницата и са на домашно лечение, съобщи директорът на школото Наташа Кирякова. Болните нямат роднински връзки по между си. Две от децата са от първи, две от четвърти и две от пети клас. Взети са всички необходими мерки за спиране разпространението на болестта, заяви директорът на училището.

Още при първите два случая от Регионалната здравна инспекция са издали предписание за дезинфекция. Специализирана фирма е извършила дезинфекция, втора такава процедура ще има този петък. Иначе два пъти дневно чиновете, бюрата и подовите настилки се почистват с дезинфекционен разтвор. Бинтове, напоени с него, са поставени на бравите на вратите. Редовно се дезинфекцират всички санитарни възли, там са поставени сапуни, а в стола сапунът е антибактериален.

Родителите на всички деца от подготвителна група до 8-ми клас са информирани и са посъветвани да заведат децата си на профилактични прегледи и изследвания, уточни Кирякова.

Общо 9 са болните от вирусен хепатит в областта през миналата седмица, сочи бюлетинът на Регионалната здравна инспекция. Според специалистите заболяването е с есенно-зимна сезонност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button