Регион

Откриха 11 516 ментета в коли на Капитан Андреево

11 516 ментета – текстилни изделия, парфюми, спортни обувки и аксесоари, са открити при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камион е превозвал стока от Турция през България за Франция. Турският шофьор представил транзитни митнически декларации, в които са описани три вида стоки: пластмасови капаци, болтове и алуминиeви изделия. Товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. В товарното помещение са открити 40 кашона, съдържащи 4 962 текстилни изделия – 4 650 тениски и 312 суитчъра, панталони и блузи. Облеклата са били брандирани с логата на луксозни марки. На водача е съставен акт по Закона за митниците.

Само през първите 5 дни на юли при още митнически проверки на леки автомобили и автобуси са открити 6 544 парфюма, обувки, аксесоари и облекла. Сред иззетите стоки са 2 346 спортни екипи и тениски, 3 052 парфюма и тоалетни води, 511 чифта обувки и 635 чанти и колани. Артикулите са открити в личния багаж на 19 пътници и шофьори, по-голямата част от които са пътували с автобуси от Турция за България и Румъния.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button