Избори 2021

Сезгин Мехмед: Задачата на нашето поколение е бъдещето да е в доверени ръце

Сезгин Мехмед е водач на листата на ДПС в Хасково. Той е роден на 02 април 1987 г. в гр. София. Завършил е магистърска степен по „Политически мениджмънт и публични политики” в Нов български университет, бакалавърска степен по специалност „Маркетинг” и професионална квалификация „Икономист”. Българско училище за политика „Димитър Паница” – Випуск 2015, Световният форум по демокрация в Страсбург – 2015 г. Два мандата член на Управителния съвет на Национален младежки форум (НМФ). Секретар на Младежко ДПС в периода 2013 – 2016 г. Заместник-председател на Младежко ДПС с ресор „Връзки с академични дружества и обучения“ в периода 2016 – 2020 г. На 22.11.2020 г. е избран за председател на Младежко ДПС. Владее турски и английски език.

Обръщение на Сезгин Мехмед:

Бъдещето, за което години наред се говори никога няма дойде, докато отговорните за него политици се занимават единствено и само със собственото си оцеляване. Отговорността е на всички, независимо дали става въпрос за управляващи или опозиция, за парламентарно представени и не. Отговорност имат и медиите и всички институции.

За съжаление цената ще бъде платена от следващите поколения. Красивите приказки на някои политици за бъдещето се използват като алиби за собствените си неуспехи. В резултат на това хиляди наши братя и сестри напуснаха страната еднопосочно.

Целенасочените политики за бъдещето, независимо за кои сфери, изискват пълна координация за използването на всички инструменти и възможности. Основна роля за създаването на условията за комуникация и в последствие за координация имат политиците. Създадената днес политическа криза, вследствие на липсата на комуникация не вещае бъдеще, което да бъде атрактивно за младите хора в България.

Само държавността може да осигури спокойствието за сигурното ни бъдеще. Отсъствието на държавността води до саморазпадане. Държавността е гарант за законност и справедливост на общия интерес на хората. Разнообразието на етноси и култури е богатството на всяка държава. Културата, правото, морала, религията свързват хората и придават предвидимост на тяхното поведение. Вместо да използваме всички дадености и ресурси, ние изпаднахме в капана на разделението и омразата.

Именно за това ние предложихме „Рестарт на държавността“. Първата крачка е извървяна. Надяваме се промяната да не бъде подмяна. Времето изисква отговорно поведение на всички отговорни страни.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Back to top button