Хасково

EXIT POLL: Шест партии влизат в парламента, първите секции предадоха бюлетини в РИК – Хасково

Шест партии влизат в 46-ото Народно събрание. Това сочат данните от exit poll на социологическите агенции „Галъп интернешънъл болкан“ и „Тренд“, оповестени веднага след края на изборния ден за Нова телевизия.

Според „Галъп” коалицията ГЕРБ/СДС печели вота с 22.1%. Втора политическа сила е партия „Има такъв народ” със 21.5%. Третото място избирателите са отредили на БСП – 15.1%. Четвърти остават „Демократична България” с 13.7% от гласовете, следвани от ДПС с 12.0 на сто и „Изправи се! Мутри вън!” – с 4.8%, сочат прогнозните резултати на „Галъп“.

Според exit poll-а под бариерата за влизане в парламента са „Възраждане“ (3.3%), „Българските патриоти“ (3.2%), ПП ГП „Българско лято“ (2.2%) и „Атака“ (1.0%).

С „Не подкрепям никого“ са гласували 1.6% от упражнилите правото си на глас. По данни на „Галъп“ избирателната активност е 34.5 на сто.

Според първоначалните данни на агенция „Тренд” партията на Бойко Борисов в коалиция със СДС събира най-голям процент от вота на българите – 23,5%. Следват формацията на Слави Трифонов с 23.1% и БСП – 14.2%. На четвърта позиция се нарежда „Демократична България” с 12.8 на сто. Петото място според exit poll-а на „Тренд” е за ДПС, която събира 8.8% от гласовете. Шеста политическа сила е „Изправи се! Мутри вън !” с 5.0 на сто.

По първоначални данни под 4-процентната бариера остават „Българските патриоти“ (3.2%), „Възраждане“ (2.9%), ПП ГП „Българско лято“ (2.2%), „Републиканци за България“ (0.7%), „Атака“ (0.7%) и „Ляв съюз за чиста и свята република“ (0.3%).

Квадратчето „Не подкрепям никого“ са маркирали 1.6% от гласувалите.

По данни на „Тренд“ 40.0% от имащите право на глас у нас са отишли до урните.

РИК

Първите секции вече предават бюлетините си в спортна зала „Дружба“, където се помещава РИК – Хасково. В залата първи влязоха от хасковската подвижна секция 151, където са гласували 28 избиратели. Пред залата е създаден пропускателен режим, за да няма струпвания.

2 коментара

  1. Крадливата комунистическа мутра Боко Тиквата повече власт няма да види.

  2. Хасково .нет спряха коментарите. Да им обявим бойкот в името на демокрацията. Не ги четете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button