Регион

Президентът откри „Харманлийското НДК“, построено с 4 милиона от боклука

Откриването на културния домПрезидентът Георги Първанов и кметът на Харманли Михаил Лисков откриха новия културен дом в града на Белоногата. Мултифункционалната сграда е построена с 4 милиона лева, които Харманли получи заради приемането на част от софийския боклук миналата година.

Няма град, който да има такава сграда, която да е и толкова функционална, заяви президентът. Той припомни историята на града, който тази година празнува 5-вековен юбилей, като демонстрира завидни познания по темата. Докато траеше словото на президента на едно от момичетата, държащи лентата, й прилоша. Охраната се погрижи да я изведе през задния вход.

В програмата бе включена част от спектакъла „Видрица“ на Нешка Робева. По-късно гостите разгледаха и художествената експозиция на доц. Ангел Карагьозов, който е родом от Харманли и подари картините си на града.

След тържествената част градът на Белоногата се върна към празника си. Едно от най-предпочитаните места бе традиционният панаир „Карабаа“ в сухото езеро под Гърбавия мост.

 Откриването на културния дом  Президентът
 Откриването на културния дом  Спектакъл на Нешка Робева
 Панаирът  Панаирът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button