Регион

Първанов: Имотите на богаташите са само върхът на пирамидата

Георги Първанов в Харманли, снимка Георги ДаскаловИмотите на богатите хора, които НАП проверява от въздуха, са само върхът на пирамидата и трябва да се провери кой какво е правил по време на целия преход, заяви в Харманли президентът Георги Първанов, визирайки и незаконните имоти на брега на язовир Ивайловград.

Една здрава, силна държава не би трябвало да установява тези неща от въздуха, ако правителството и премиерът са решени докрай търсят решение на този въпрос, то нека да видим кой какво наистина спечели в условията на прехода – кой и как спечели фабриките и банките, да видим големите заменки, защото тая тема някак си беше потулена, каза Първанов.

Президентът апелира волята за реформи в страната да се реализира в конкретни и бързи действия. Във всички документи на Европейския съюз, в това число и особено във „Стратегия 2020“, се слага акцент на социалната цена на кризата, нещо върху което и ние трябва да поставим ударение, заяви държавният глава.

България е заинтересована от това да има европейски съсед в лицето на Турция, но всяка страна трябва да извърви своя път към членството в съюза, заяви Георги Първанов. Според него чрез скандали партия Атака се опитва да извлече дивиденти и да освежи позавехналия си рейтинг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button