Хасково

И прокуратурата подхваща „митничарското селище“

Иван Ванчев (в дясно)Хасковската окръжна прокуратура започва проверки на така нареченото „митничарско селище“ на брега на язовир Ивайловград. След шума, който се вдигна в медийното пространство в последните дни, се самосезирахме, съобщи за Haskovo.info окръжният прокурор Иван Ванчев.

Освен законността на постройките на брега на язовира, ще се проверява и дали е спазен законът за водите и дали не е нарушено екологичното равновесие в района.

Част от проверките вече са стартирали, други предстои да започнат. Прокуратурата ще работи и заедно с данъчните по разследване на начина на придобиване на средствата, с които са строени сградите в Ставри Димитрово.

По-рано днес кметът на Любимец Янко Кючуков коментира пред Haskovo.info, че около 30% от именията на брега на язовира могат да се узаконят, защото са построени на частни парцели. Колко точно са тези имоти ще устави проверката на ДНСК, която също започна днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Позната
Позната
12.10.2010 3:11 3:11

Елена, Моля те, не им се „връзвайте“ на тези мафиоти. Да не се правят на Света вода ненапита и да отговарят и плащат за деянията си.
Вярваме..все още, в закона!

кмета на момино
кмета на момино
12.10.2010 10:55 10:55

ванчев се самосезирал много рано бе ванчев дребни селски хитреци

Анонимен
Анонимен
12.10.2010 18:40 18:40

По кой закон ще ги узакониш бе , кмете !

Анонимен
Анонимен
12.10.2010 18:45 18:45

… Преди 5 или 6 години РДНСК по нареждане “ от горе “ мислиха как да узаконят онези постройки , но не намериха начин … В Закона за устройство на територията няма опция за узаконяване на тези постройки : Има само Премахване . …. Тогава Хасърджиева беши шеф на РДНСК- Хасково .. Сега същата Хасърджиева е главен архитект на Свиленград ..

Анонимен
Анонимен
12.10.2010 20:09 20:09

НАРОДА Е КАЗАЛ“ГАРВАН,ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ“

Back to top button