Любопитно

Посетителите на хасковската галерия вече рисуват с помощта на изкуствен интелект

Посетителите на хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“ вече могат да рисуват с помощта на изкуствен интелект.

Компютърният терминал беше презентиран пред млади художници. Той е разработен от частна фирма и беше представен от Христо Петров и Стефан Ставрев. В терминала е въведена голяма част от фонда на галерията, който наброява около 1 700 произведения. Предлага се информация за галерията, както и възможност за рисуване.

Директорът на галериите Татяна Форева каза, че рисуването с компютърния терминал е лесно и интересно. Тя се надява с него да бъде популяризирана галерията сред децата и младежите, които ще могат да карат учебни часове в „Атанас Шаренков“. Дигиталният и хартиен каталог са реализирани по общинската програма „Културни инициативи“.

Галерия

Хасковската галерия е единствената в страната с подобен терминал. Форева допълни, че иска системата да бъде надградена и всеки да има възможност да си тръгне от галерията с картината, която е нарисувал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button