Хасково

В хасковската езиковата релаксират с йога

Учениците по време на урока по ЙогаС уроци по Йога релаксират учениците от хасковската езикова гимназия. Инициативата е съвместна на психолога на школото Катя Стоева и ученическия съвет. Занятията се провеждат 2 пъти седмично след часовете.

„Йогата помага за концентрацията, доброто физическо и психическо състояние„, коментира  инструкторката Лили Делчева, която е гост учител в гимназията всеки понеделник и сряда след часовете. Според нея тези упражнения са полезни, защото днешните младежи са изключително обездвижени и повечето от тях са с изкривени гръбначни стълбове. „След час йога, учениците, които практикуват тази философия, развиват умението си да запаметяват по-бързо и по този начин изчезва нуждата от приемането на допълнителни стимуланти, наркотици, кафе и кола, които са вредни за нервната система“, разказа още Лили Делчева и допълни че е радостна от факта, че ученици сами са пожелали да посещават такива занимания.

Сред желаещите да релаксират с йогата е и „Мис Лято“ – Моника Бузова, която учи в езиковата гимназия. За нея, фактът, че упражненията са непосредствено след часовете не я плаши, напротив – тя смята, че по този начин се концентрира за уроците, които трябва да научи след това. „Реших да се запиша, защото искам да отделя малко време за себе си и здравето си“, разказа за Haskovo.info Мони, която показа завидни пластични умения с тялото си на първата тренировка.

Моника Бузова

Моника Бузова

Лили Делчева

Лили Делчева

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Georgi
Georgi
12.10.2010 13:07 13:07

Bravo !

Back to top button