Регион

Съдят банкова служителка за присвояване на пари от пенсионерка

Хасковската окръжна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт спрямо 58-годишната банкова служителка с инициали М. А., съобщават от държавното обвинение.

Тя се дава на съд за това, че в периода от 10 февруари 2018 г. до 11 април 2019 г. в Димитровград в качеството си на специалист по банкови операции е присвоила 1 430 лв. от разплащателна сметка на 86-годишна жена. Към служителката има обвинения за съставяне на неистински документи за издаване и получаване на допълнителна банкова карта на името на пенсионерката, както и за използването на банковата карта без съгласието на титуляра.

Обвиняемата имала служебен достъп до разплащателната сметка на възрастната жена. Тя се възползвала от това, че пенсионерката не знаела с точност наличностите по сметката си, защото в нея постъпвали пари от пенсията, социални помощи и от сина й, който работел в чужбина.

Банковата служителка решила да се облагодетелствала и изтеглила няколко пъти пари от сметката й. Тя използвала два начина. Първо изготвила неистински документи на името на пенсионерката, с които теглила пари от банкова каса. След това пак по същия начин се сдобила и с втора дебитна карта с титуляр пострадалата жена, като така извършвала покупки от магазини и теглила суми от банкомати. Възрастната жена нямала представа, че обвиняемата присвоявала пари от сметката й и теглила пари с втора дебитна карта.

По делото са извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети са веществени доказателства. Окръжен съд – Хасково е насрочил разпоредително заседание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button