Хасково

Двама кандидати за началник на образованието в Хасковско

Двамата кандидати са допуснати до участие в конкурса за началник на Регионалното управление на образованието в Хасково, съобщават от МОН.

Това са сегашният временен началник Веселина Павлитова и Живка Стайкова, която е старши експерт по природни науки и екология в РУО. Те трябва да се явят на тест в министерството на 4 август. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.

Haskovo.info припомня, че на 1 юли Павлитова пое РУО от Христина Боева, която се пенсионира.

2 коментара

  1. Дано новият началник ,който ще спечели Дано да успее да регламентира ясни правила,за обевяване на учителските места.Да спре порочната практика,местата да се прикриват,да се назнават кадри,които не са по специалността си.Директори да взиват еднолични решения .Този ,който си подава документите ,какво седи и чака в неведение дали е одобрен или не,какви са останалите кандидати.Нали трябва да има прозрачност?На какво основание е одобрен другия кандидат?Има много да се работи по този въпрос.
    И не напоследно място,факт е че някои директори вече след 10-тата година го превръщат на бащиния и тоталитарен режим.Трябва освежаване на системата от нови директори,които са назначили свои хора от чистачката,администрацията до учителите.Май се размечтах ,колко наивно мислене от моя страна нали??????

    1. „обЕвяване“. Не е зле да обърнете внимание, като начало, на грамотността си! Нали трябва да учите децата на грамотност?! След това преминете към претенциите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button