Регион

Димитровград – съучредител на Мрежа на българските общини – приятели на детето

Стефан Димитров

Стефан Димитров

Доклад на тема „Напредъка на България в областта на прилагането на успешни управленски практики за повишаване благосъстоянието на децата“ ще представи кметът Стефан Димитров VII-ата годишна среща на местните власти, която се провежда в КК „Албена“ днес, съобщават от общината.

Очаква се по време на форума Димитровград да стане съучредител на Мрежа на българските общини-приятели на детето. Тя е инициирана от УНИЦЕФ-България, съвместно с Националното сдружение на общините. Още през ноември миналата година Димитровград стана една от 13-те общини в страната, получили от УНИЦЕФ сертификат за приятел на детето. По този начин екипът на кмета Стефан Димитров бе поощрен за провежданата на местно ниво активна политика в защита правата и потребностите на подрастващите. Димитровград е и единственото населено място от Хасковска област с подобно признание. 

В представянето на инициативата на УНИЦЕФ ще се включи президентът на Европейската мрежа на градовете-приятели на детето д-р Ван Хейс. Освен кмета Стефан Димитров, с доклади за прилагане на успешни управленски практики ще се включат и негови колеги от Хърватска и Белгия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button