Любопитно

Награди за хасковски деца от национални конкурси

Изявени деца от Хасково спечелиха награди от националния конкурс „Орфееви таланти“.

Децата от ДГ №15 „Слънце“ под ръководството на Фани Койнарова – Вълчанова се представиха отлично в категория „Народно пеене“, похвалиха се от градината. В първа възрастова група Йордан Захариев и Симона Захариева спечелиха златни медали, а Даяна Асенова заслужи грамота.

Децата от школата за народно пеене „Зора-Зорничка“ към НЧ „Зора-1982“ в Хасково с вокален педагог Иванка Топузова също спечелиха медали. Даниел Христов е с бронзова лира, Габриела Илиева – сребърна, а Теодора Евтимова и Михаил Евтимов – златни. Адриана Андреева е с поощрителна награда. Теодора Евтимова участва единствена от 2 възрастова група в раздел Народно пеене в гала концерта на „Орфееви таланти“.

Националният конкурс за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив се проведе в смесена форма – присъствено и онлайн. Всички над 6 000 участници в най-мащабния и авторитетен конкурс в страната ни, бяха уважени от 22-членното жури, което е съставено от академичния състав на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Председател на журито е ректорът на академията професор Тони Шекерджиева – Новак.

Децата от хасковското читалище спечелиха награди още на фестивала „Орловски напеви“ в село Орлово и на националния фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора. Микаела Демирева спечели сребърен медал, Габриела Илиева, Сиана Емилова, Теодора Евтимова – златни медали. Техният ръководител заслужи грамота за принос за съхраняване и популяризиране на българския фолклор.

3 коментара

      1. На страницата на конкурса „Орфееви таланти“ във Фейсбук има качени протоколи. Който има желание, може да провери коя част от статията не е вярна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button