Хасково

25 нови компютъра в библиотеката през ноември

БиблиотекатаС 25 нови компютъра ще разполага от следващия месец Регионална библиотека „Христо Смирненски“, съобщи директорът Тонка Койчева. Оборудването е спечелено по програма „Глобални библиотеки“ с подкрепата на фондацията на Мелинда и Бил Гейтс.

Регионалната библиотека участва в програмата още от миналата година. 12 от компютрите ще бъдат предназначени за обучителен център, в който на компютърна грамотност ще бъдат учени библиотечни работници от региона. 8 ще са за посетители и 5 за библиотечните специалисти, обясни Койчева.

Целта е повече граждани да имат достъп до библиотеките и до Глобалната мрежа. Така новите технологии и книгата ще работят заедно, обясни директорът на библиотеката.

Общо 15 библиотеки в област Хасково са одобрени за участие в етап 2010 на програма „Глобални библиотеки“. От Хасково освен Регионалната библиотека, ще участват още 4. Броят е повече от добър, защото в останалите градове на страната няма одобрени повече от 2 бибилиотеки, каза Тонка Койчева. Това са библиотеките към читалищата „Заря“, Пейо Яворов“, „Проф. д-р Асен Златаров“ и „Арарат“. Около март месец следващата година всяка от тях ще получи между 3 и 6 компютъра. Обучението на библиотечните работници пък ще стартира през януари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button