Регион

Напусна ни поетът Ивайло Балабанов

Днес почина поетът Ивайло Балабанов, съобщават от община Ивайловград.

„Звездата на Балабанов ще блести вечно там на небосклона, но не ще е звезда, а съзвездие. Това съзвездие, ще наричаме любов“, допълват от кметството.

Поклонението ще се състои на 21 юли от 9 ч. в храм „Св. Преображение Господне“ в Ивайловград, а погребението ще е от 10 ч. на гробищния парк в града.

Ивайло Балабанов е почетен гражданин на Ивайловград, Кърджали, Свиленград и на родното си село Хухла. Член е на Съюза на българските писатели, автор е на книгите „Да се загледаш в звезда“ (1979), „Окова за щурец“ (1984), „Парола „Любов“ (1988), „Религия“ (1990), „Тракийски реквием“ (1997), „Избрано“ (1998), поетичен сборник в два тома „Песни за старо вино“ (2003), „Небесен гурбетчия“ – сборник (2010), „Българска молитва“ (2011). Той е носител на държавни награди за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор.

Съболезнования на близките му!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Костов
Костов
20.07.2021 18:53 18:53

Бог да го прости! В Хасково ще го направят почетен гражданин „посмъртно “ след време.ЗАЩО?
В „нета“пак недопускат становища,които са различни от тяхните- “ невалидна сесия“.

Back to top button