Хасково

Отново безводие в жегите в част от Хасково и села в региона

Поредни сигнали за липса на водоснабдяване подадоха читатели на Haskovo.info. Част от тях за пореден път сигнализират, че не успяват да се свържат с ВиК на посочените в сайта им телефони за аварии, а други се оплакват от арогантно отношение на дежурните диспечъри.

Сред районите с ниско налягане или лисваща вода са ул. „Зайчар“ и ул. „Булаир“. На бул. „Илинден“ вода почти нямало от петък. Налягането било толкова ниско, че дори пералните не искали да работят, оплака се читателка, която посочи, че е успяла да се свърже с водното дружество едва след 2 дни опити и не получила адекватно обяснения.

От ВиК признаха, че резервоарите, захранващи града са с ниско ниво, а причината за това било голямото потребление. Помпите от кладенците не успявали да захранят резервоарите с достатъчно количество вода, за да има добро налягане в целия град и затова в отделни райони то било ниско.

Без вода дни наред са останали и в няколко села в Хасковска област. Последните оплаквания са от Харманлийско, където проблеми има в Доситеево и Орешец. В последното село водата е дошла днес след близо 2 седмици безводие.

ИЗПРАТИ НОВИНА

3 коментара

  1. Това, което правят ВиК – Хасково е пълно безобразие. Като това лято никога не е имало. Налягането в целия град е ниско и непрекъснато има хора без вода. Да си вземат багажчето всичките там, най-вече началника им и да си ходят. Дори и да няма ново ръководство сигурно ще е по добре от сега

    1. Телефоните не се вдигат, ако някой успее да се свърже те нямат отговор на въпроса до кога. Нямали обратна връзка с техниците и ръководството, ами да се гръмнат тогава- толкова неадекватни и…ти събрани на едно място… нямам думи

  2. В село Стамболово има вода само по 3 часа на ден, от май месец. Налягане няма за да се включат уреди. Но ВиК даже не го обявява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button