Хасково

Показват духовните следовници на будителите в библиотеката

ИзложбаЗа първи път Регионална библиотека „Христо Смирненски“ ще покаже в изложба духовните следовници на българските будители по повод първи ноември, съобщи за Haskovo.info директорът на културното средище Тонка Койчева. Тава са все хора, отдали част от живота си на работа в библиотеките

В изложбата ще бъде отделено място например на Матей Миткалото, който е разпространявал „История Славянобългарская“. Кирил Философ също ще присъства в изложбата на Регионалната библиотека, както и Петко Славейко, Пенчо Славейков, Пейо Яворов, Стоян Заимов.

Традиционно в изложбата по повод първи ноември ще бъдат показани и фототипни издания и издания, притежание на фонда на библиотеката, на произведенията на будителите. Посетителите ще могат да видят и албум със строежите на Кольо Фичето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button