Хасково

Осигуряват стаж на безработни младежи

СтудентиБезработни младежи до 29-годишна възраст, които са завършили средно или висше образование, но нямат стаж по специалността си, ще имат възможност да се включат в 6-месечен проект, съобщиха от Агенцията по заетостта.

Изпълнението на схемата започва този месец. Ще бъдат набирани работодатели, които да осигурят заетост и съответно стаж по специалността на безработните младежи. За този период на работодателите ще бъдат отпускани по 300 лв. за заплата на всеки нает по проекта, както и осигуровките. В проекта могат да участват работодатели от всички сфери на икономиката без селското, горското и рибното стопанство. Не могат да участват държавни и общински администрации и структури на съдебната система.За периода на стажуването работодателят трябва да осигури за всеки нает и наставник, за чието заплащане е предвидено месечно възнаграждение в размер на половин минимална работна заплата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.10.2010 19:40 19:40

a ostanalite ne sa li hora

Back to top button