Хасково

СБУ: ГЕРБ не пипа парите за образование

Желю Иванов

Желю Иванов

С едноминутно мълчание учители от Хасковска област почетоха паметта на починалия наскоро лидер на КНСБ д-р Желязко Христов. Това стана в началото на ежегодното обучение през което преминават председателите на синдикални организации и общински ръководства.

Експертът „Организационно направление“ към СБУ Желю Иванов набеляза основните задачи, които стоят тази година пред учителите в цялата страна. Той припомни, че техният синдикат е единственият в страната, сключил предизборно споразумение с ГЕРБ, което стриктно се спазва. „Това е причината в сферата на образование парите да не се пипат за разлика от другите отрасли, където финансирането намалява“, коментира Иванов. 

УчителитеТой призова лидерите на синдикалните организации да бъдат по-активни и да работят в посока на разширяване и обогатяване на формите на обучение на синдикалните членове. „Има организации в страната, където членовете се оплакват, че не са имали събрание с години„, каза още столичният експерт.

Той допълни, че една от основните задачи на синдиката е трудово-правната защита. В тази връзка в най-скоро време СБУ ще издаде книжка с промените в Кодекса на труда, в която ще има и коментари по спорни казуси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button