Хасково

По бизнес плана на ВиК: След 5 г. се предвижда кубик вода в Хасково да струва 4.47 лв.

4.47 лв. с ДДС да струва кубик вода през 2026 г. предвижда новият бизнес план на ВиК – Хасково. Той ще бъде внесен за съгласуване в Асоциацията по ВиК, като общото събрание е насрочено за 3 август.

Общинският съвет ще разгледа докладна на юлската си сесия представителят на общината кметът Станислав Дечев или негов заместник да участва на събранието. В проекта за решение е посочено, че Общото събрание съгласува Бизнес плана.

Крайното решение за одобрението на бизнес плана и поскъпването на водата е на КЕВР. Според последния одобрен бизнес план цената на хасковската вода за 2021 г. е 3.52 лв. за кубик. Новият бизнес план предвижда още през 2022 г. тя да стане 3.66 лв. и да поскъпва съответно до 3.75 лв. през 2023 г., 3.96 лв. (2024 г.), 4.15 лв. (2025 г.) и 4.47 лв. през 2026 г.

В плана е посочено, че социалната поносимост на цената на ВиК услугите е 5.47 лв. към 2026 г.

16 коментара

 1. Браво, аварий без брой, качество на водата се води питейна, а то си е промишлена, обаче бизнес план могат да правят и да вдигат цената на водата, некъдърноност откъдето и да погледнеш

 2. Това че на целия град му текат водите, никой не е длъжен да му плаща загубите. Има европейски програми по които да се смени водния цикъл. Димитровград как успя?

 3. то много хубаво, но средната заплата в региона е едва 68% от тази в страната, тоест поносимостта излиза да е 68% от 5,47 – 3,72, а не 4,47!

 4. Струва ми се,че много хасковлии, особено българи ще се преселят в Димтровград в следващите години…

 5. ГЕРБАДЖИЙТЕ ПОДГОТВЯТ ВОДЕН АТЕНТАТ В ХАСКОВО:
  1. Димитрина Добрева – счетоводителна на ВИК асоциация Хасково – ГЕРБ
  2. Стефка Здравкова – ветеринарка от ГЕРБ
  3. Динко Тенев – нереза зам. кмет ГЕРБ
  4. Тодор Марков – Управител ВИК Хасково ГЕРБ
  5. Станчо Тъпото – кмет Хасково ГЕРБ

  1. Групата на Шаро – Делян Добрев, ще съсипе този град и всички които живеят в него.

 6. Защо трябва да плащаме водата на индианците от Кв „Република“?. Имало голяма загуба на вода а чешмите на мангалите постоянно течат а водомери нямат.

 7. E sega e vreme haskovsko prostoliudie da vlezne na toz huntadjiiski savet sas sopite kvi 5 leva za kubik be normalni li ste ?Narode haskovski shto spish decata ni kva vina imat che sled 5 godini da plashtat taz bezumna cena

 8. Ми така е щом няма никаква реакция от страна на хасковлии ни протести ни чудо и си заслужават това …Да я направят поне 5 лв. Може би тогава ще се събудят от зимен сън.Нали си ги искате Герб ето ви ги в цялата си прелест …

 9. Мога да платя водата само на Цвети Лавов- 3 плюнки за преливане,лека му пръст :)

 10. Колкото лева я направят водата, по толкова цирея да им излезнат на тези ВиК педали. На година по един да им минава и на негово място два нови да излизат. Нещастници.

 11. Безбожници, та тая вода не става за миене, за готвене и т. н. 😠 Май само за тоалетна става! Хора стига сме мълчали, това е безобразие!!! Нека да плащаме адекватно за качество, не да ми казва този колко сме можели да понесем😠 Какво получаваме за парите си?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button