Хасково

Ремонт на спукан водопровод на Кърджалийска след опит за ремонт на слягане

Спукан водопровод остави без вода жителите на няколко улици в централната част на Хасково тази нощ. Аварията е на бул. „Освобождение“.

Според официалната информация от ВиК – Хасково водопроводът е бил спукан при изкопни работи от общинското предприятие „Екопрогрес“. Става въпрос за тръбата на булеварда до пресечката с улица „Македония“.

Ремонт

От община Хасково снощи са започнали ремонт на слягане на булеварда. Заместник-кметът Динко Тенев обаче коментира пред Haskovo.info, че не те са причинали аварията, а старият водопровод отдолу е бил спукан при разкопаването. Най-вероятно и това е била причината за проблема с пътната настилка, от който се оплакваха пред последните седмици шофьори.

Тази сутрин мястото беше преасфалтирано. След около 20 дни най-вероятно ще се наложи да се подмени износващия слой на същото място, защото ще има слягане.

12 коментара

 1. Цял месец и нещо се туткаха със смяната на тръбите, а след това за няма и година, почва да пропада и някой друг е виновен. Тази отсечка няма ли гаранция, че „Екопрогрес“ и ВиК ще се карат кой да го направи?

 2. В момемнта отново няма вода в центъра… Да не би пак да се е е спукал някои “стар” водопровод или просто някой отново не си е свършил работата??

 3. Гражданка на Хасково
  Нали миналата година месеци наред се сменяше в двете посоки тръбопровод/след като предходния беше преди 40 години/,а този и година бе издържа!?

 4. Да дойдат да си запълнят дупките, които оставиха на зеленчуковия пазар след улица „Кавала“. Не стига, че правиха ремонт сумати време, ами сега и през дупки минаваме, защото някой е решил, че не трябва до се запълват!!!!!!

 5. А,бе,хрантутници,съвсем взехте жителите на Хасково за канарчета(да ме извиняват милите птички,но лафа е такъв) !!!
  Тръбопроводи сменяхте сума си време,всички улици в града ни са дупки,пропаднали шахти и прочее „екстри“!
  А като за капак,ВиК ще вдига отново цената на водата! Чието качество е под всякаква критика!
  КЗП къде се е покрила?

 6. Работа, работа, работа за ред в хаоса. Спукана нова тръба поставен нов асфалт. Защо не дойде фирмата, която миналата година затвори целия участък за поставяне на нови тръби и нова пътна настилка да си ремонтира „качествения“ ремонт. Срам, срам, срам и хаос в реда. Акъла ми не го побира как може още да има хора, които да вярват на тези калинки.

 7. „Заместник-кметът Динко Тенев обаче коментира пред Haskovo.info, че не те са причинали аварията, а старият водопровод отдолу е бил спукан при разкопаването. „Ако си само дебел е поправимо, но ако си тъп и нагъл няма оправия.
  И къде е онзи обратното на острото да се изкаже по въпроса ентусиазирано.

 8. ОТ СУТРИНТА В 9 НЯМАМЕ ВОДА НА ДОБРУДЖА ,НЯМА ТАКЪВ СМОТАН ГРАД В БГ,ЛЯТО Е .А ТОЗИ НЕРЕЗ ДИНЬО КВО Е
  ЗАСТАНАЛ КАТО ПЕХЛИВАНИН,ГРОБАДЖИЙ СМОТАНИ

 9. На ул. Осми март преди моста за Ямача, все едно са копали пещерни хора, а не ВИК-Хасково… Вече втори или трети месец няма кой да го оправи… Некадърници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button