Хасково

Вдигат таксата за премахване на скоба в Синята зона в Хасково от 10 на 25 лева

От понеделник, 26 юли таксата за премахване на скоба в Синята зона в Хасково скача от 10 на 25 лева, съобщиха от Тролейбусен транспорт, които отговарят за зоната. Предложението е на ръководството на дружеството и става факт със заповед на кмета Станислав Дечев.

Таксата се плаща, когато автомобил не е платил за паркиране и му бъде поставена скоба. Тя не е вдигана от 12 години, а разходите по тази дейност отдавна са много повече от 10-те лева, заяви управителят на дружеството Албен Манджуков. Той посочи, че в повечето градове тази такса е между 20 и 30 лева.

Албен Манджуков
Албен Манджуков

През последните месеци броят на поставените скоби в Синя зона драстично се е увеличил. Например през последните 2 месеца те са средно по около 400, посочи Манджуков. Целта на увеличаването на таксата е да се въведе повече ред в паркирането, обясни той.

Ще се помисли по въпроса табелите за заплащане на паркирането с СМС-и да бъдат повече и по-ясни, допълниха от ръководството на дружеството.

Към момента, няколко месеца след въвеждането на плащане през телефон, анализът показва, че приходите от паркиране са се увеличили с около 20% в сравнение с парите, събирани преди от инкасатори, допълни още Албен Манджуков. Той допусна, че е възможно част от плащаните от шофьорите суми преди това да не са били отчитани в касата на дружеството.

8 коментара

 1. Цвети Лалов и Дебилния му син Ивайло Цветиев Лалов отчитат ли в касата на дружеството ??

 2. в Димитровград колко е. там местната власт работи в полза на гражданите, не като в Хасково в полза на власт имащите.

 3. до попитат тоя оядения някой чисти ли тая синя зона, само боклуци, особено на ул.Пирин, до бившата Райфайзенбанк, никой не чисти, пари за паркинг вземат, но боклуци никой не чисти, ей тва е перфектната организация-бубайко!

 4. Миналия месец 400 скоби по 10 лева = 4 000 лева приход.
  Идния месец 4 000 скоби по 25 лева = 10 000 лева приход.
  И досега приходите се били вече увеличили с 20 % …
  За такива увеличения честния частник може само да сънува сладки сънища и никога няма да ги доживее. Ама държавата може и още да си поиска. И ще го получи.

  Честито, каунье!

  И за петлевовата вода честито, ин адванс!
  Щото и за там има „бизнес план“ и той ще се реализира, докато подсмърчате пред компютрите.

  А, и да си платите глобите от общинска полиция, дето ви ги пишат върху „билет за баня“ и карат кметя да ви ги подписва, за тежест. Ама и той нали е умен …

 5. Анааа!
  Един нула съм стървал в коментарина от нагоре бе.
  Чок пара, много нещо, не могам да сметна на тез хора лакомията.
  Ама дано с тез три уста да имат и по три гъза, щот кат дойде ден да скарват обретно рестото, дан риват.

 6. Ако си пускаш смс няма да плащаш скоба. Не разбирам какъв ви е проблема. Щом нарушава ще плаща. Така е в цял свят. Само в Хасково трябва да е аванта защото селенията е пълна.

 7. Ok, вдигнете глобата, първо малоумниците махнете синята зона, и стоянките на такситата от главните булеварди за да се намалят задръстванията в час пик.Голяма простотия, синя зона и паркинги по главни булеварди, на н-та степен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button