Хасково

„Сърдитите старчета“ призоваха: Отстранете тумора Гешев

„Сърдитите старчета“ от Хасково дадоха пресконференция на тема „Отстранете тумора Гешев!“. Групата кръсти себе си така по време на протестите миналата година. Те казаха, че туморът Гешев вече има и разсейки.

Данаил Дяков припомни, че исканията на миналогодишните протести бяха оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев. Той каза, че първият вече е отстранен, но главният прокурор е останал и призова депутатите час по-скоро да започнат работа за неговото освобождаване. В противен случай от групата заплашиха с нови протести.

Иван Тошев заяви, че няма разграждане на модела на ГЕРБ и статуквото с участието на Гешев. По неговите думи той е сложен за главен прокурор да пази модела и дори и да иска нямало да му позволят да напусне.

Тошев каза, че сега вече има политически и международен натиск за отстраняването на Иван Гешев и ако е необходимо ще бъде приложена отново гражданска енергия чрез протестите. Според него ако не е имало протести миналата година Борисов е щял да си управлява до дълбока старост. Той допълни, че Гешевщината е ментална болест на цялото общество и лечението й започва с осъзнаването на проблема, като всеки депутат трябва да се обяви, че ще работи за махането на Гешев от поста. Останалите ще са част от статуквото.

Марио Бисеров каза, че засега не е доволен от работата на парламента през първите два дни. Той посочи, че не е гласувал за такъв парламент, който подменя целите на протеста и призова на първо време да се закрият специализираният съд и специализираната прокуратура, които са оръжията на Гешев. Бисеров допълни, че ще ръкопляска на всеки, който махне сегашния главен прокурор.

 

4 коментара

  1. Тия хора имат морал,за разлика от ония,които ограбиха страната през последните години.

  2. Бисеров що не беше толкова активен, когато сгащиха батьо му. Мълчеше тогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button