Хасково

Кметът на Хасково поиска оставката на шефа на ВиК

Кметът на Хасково Станислав Дечев поиска оставката на управителя на ВиК Тодор Марков. Градоначалникът направи това на извънредна пресконференция, провокиран по неговите думи от лъжа на ВиК, че от общината са спукали водопровода на булевард „Освобождение“, за което Haskovo.info писа.

„Искам оставката на шефа на ВиК след всичките тези неща, които сътвори и последната си лъжа днес, за да почне едно разумно управление на ВиК – Хасково, за да предотвратим всички тези конфликти, които имаме ежедневно“, заяви Дечев.

Станислав Дечев
Станислав Дечев

Както Haskovo.info писа, снощи екип на „Екопрогрес“ е започнал ремонт на булевард „Освобождение“ до пресечката с улица „Македония“, където платното беше слегнало. От ВиК качиха снощи съобщение на страницата си, че „Екопрогрес“ са ударили тръбата. Кметът твърди, че е бил през цялото време на мястото на ремонта, където е установен стар спукан метален водопровод, който таял и от там се получавало слягането на булеварда. По неговите думи от ВиК също не знаели за водопровода. Дечев поиска от ВиК да проверят всички трасета, които сега се подменят, за де не се случи никъде повече подобно нещо. Той каза, че при ремонтите на булевард „Съединение“ се установило, че ВиК отстранявало некачествено авариите, като не се влагали нови материали, а се използвали тези от изкопите. Според него сега няма гаранция, че старият водопровод на Кърджалийска няма да аварира пак и отново да пропадне пътят.

Тодор Марков
Тодор Марков

Кметът каза, че е говорил с Марков за многото сигнали за безводието и ниското налягане в Хасково. Шефът на ВиК казал, че не им достигат средствата за ток, можело да се стигне до спиране на тока на ВиК, което според Дечев е безхаберно отношение.

По отношение на новия Бизнес план на ВиК Дечев каза, че е против поскъпването на водата и дори заяви, че би се включил в един евентуален протест срещу това. Той каза, че очаква общинският съвет да реши какво да бъде неговото становище на заседанието на Асоциацията по ВиК – за, против или въздържал се. Личното мнение на кмета е това да бъде въздържал се, защото трябва да има бизнес план, неговата липсва може да се окаже пречка пред реализирането на водния цикъл на Хасково.

Haskovo.info потърси за коментар управителя на ВиК Тодор Марков, но засега не успя да се свърже.

Ремонт на спукан водопровод на Кърджалийска след опит за ремонт на слягане

20 коментара

 1. По-добре късно,отколкото никога.Нека кмета след като си е отворил едното око, прогледне и с другото.Потърпевши от некадърното управление на „ВиК“ са и жителите на селата.Дерзай кмете идат пак избори.

 2. Дечев,припарити май!Що не си отвориш очите и за другите безобразия,които твори твоята общинска администрация.

 3. Време беше Марков да се махне оттам .Толкова нагъл и нахален човек ! Оставка !

  1. Що не идеш ти да го заместиш бе разбирач прост ? Само коментираме зад клавиатурата, мишок

 4. ГЕРБАДЖИЙТЕ ПОДГОТВЯТ ВОДЕН АТЕНТАТ В ХАСКОВО:
  1. Димитрина Добрева – счетоводителна на ВИК асоциация Хасково – ГЕРБ назначена лично от Делян Добрев
  2. Златка Добрева – Старши експерт в Областна администрация сестра на Димитрина Добрева – ГЕРБ
  3. Стефка Здравкова – ветеринарка от ГЕРБ
  4. Динко Тенев – зам. кмет ГЕРБ
  5. Тодор Марков – Управител ВИК Хасково ГЕРБ – (остранен)
  6. Станчо Тъпото – кмет Хасково ГЕРБ

 5. Сега е моментът най-сетне ВиК да има управник от професията, но е нужен още малко кураж. Изредиха се партийно близки, но професионално много далечни директори. Всички предложиха – некадърно управление и повишаване цената на водата! Демек, всики хасковлии осребрявахме некадърността на любимците (в т.ч и бащата) на Мавъра, Петров, Райна-майна. Понятия като: подземен кадастър, интегрирано управление на водите, неинкасирана вода, мониторинг на потребление на вода в различни часове на денонощието, нови и безизкопни технологии при ремонтите и т.н. все още звучат чуждоземно за ВиК Хасково. При кадровото укрепване на дружеството знаещите и можещите ги имат за опасни като болни от Covid-19. А, хасковски кадри има, но се препитават с друго – златар, супервайзор, одитор, производител на перголи и дограма, търговски представител, мениджър продажби и др. Хак ни е високата цена…

 6. Искането следва да се отправи там където ще се уважи. Тъкмо е моментът. КЕВР вдига цените единствено по искане ВиК. Значи, нов директор, ново разбиране, ново отношение дори и към дрийм тима!

 7. Лошото е, че се говори само за увеличението на цената на водата, а нехаем за постоянното увеличение на данъците и на тока. Защо целият фокус е само върху водата? Омръзна ни!

 8. Късно либе за китка! Кой го назначи,с чии протекции? Лично на Дон Делян Добрев.И сега ,когато всеки ден някои квартали са без вода, да има масово недоволство сред хората.И на ход е пропагандата на Гьобелс. Излиза свой и му искат оставката,дори и са готови на протести.
  Някой дали им вярва?
  За пореден път в нета не ми позволиха коментар с текст“Невалидна сесия „.Това е свободата на словото в Хасково нет.Слово,което трябва да копира тяхното становище Е не става! Имам пет пръста на ръката ,които са различни.

 9. Чиста до дупка! Но не на всяка цена.Това,което е кадърно и работи в интерес на хората защо да се маха.Но много калинки показаха във всички ведомства- такива,които имат висше,а нямат средно.Хора,на които им се търсеше работа и обявяваха конкурси за тях.Примери бол- Крушкова в областния.администрация,бившата депутата от ГЕРБ и медицинска сестра сега е съдия по вписванията Фани Христова.Махнаха дългогодишен служител заради нея.И много некадърни, на които живота им премина и не разбраха,за какво са живели.

 10. Станю се нагажда към новата власт.
  Шайката на крадецът Буци беше разпертошинина.

 11. Че колко да стане тая вода и без това е най – скъпата, етахти все едно пием и мием с минерална вода ?!?!? Да не говорим , че който е с дигитален водомер плаща по 23 кубика в апартамент където по цял ден никой няма в къщи ! Обирджии и мошеници Вън, Вън, Вън !!!

 12. Всичко е под диктовката на Делян Добрев.Кметът няма куража да я поиска оставката.Каквото кажи шефа на мафията, това се изпълнява.

 13. Всички сте големи разбирачи! Мислите си, че оня от Фейсбука ще оправи нещата? Нали гледам какви подмени се правят… Лизогъзниците остават при всяка власт, а махат освен послушници и кадърни хора. Не съм Гербаджия и не ги защитавам. Именно от техни послушници ми бяха причинени такива вреди на мен и семейството ми… Докато доказани експерти не заемат позиции във ВиК и други структури, ще се ъвеличава цената на всичко.

 14. Що не идеш ти да го заместиш бе разбирач прост ? Само коментираме зад клавиатурата, мишок

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button