Хасково

РИОСВ Предоставя помагала на учители за екообучение

ЕкопомагалотоВсяко училище в областта може да получи по едно помагало „Управление на околната среда за по- добър живот в училищата“ от Регионалната екоинспекция, съобщиха от пресцентъра на институцията. То е предназначено за учители от първи до 6-ти шести клас. Помагалато е от ден в екоинспекцията, но от хасковското училище „Св. Иван Рилски“ вече са си го взели. От инспекцията са информирали всички школа в региона, съобщение за помагалото е изпратено и до отделите „Оразование“ в общините.

Екопомагалото е издадено от МОСВ. Целта му е да се популяризират идеите и принципите на образованието по околна среда и оказване на подкрепа на училищата при прилагане на нови подходи и методи за работа с ученици и родители в тази сфера. То може да е от полза както за часовете по „Човек и природа“, така и за часа на класа, обясниха от екоинспекцията. При интерес от страна на училищата от РИОСВ ще заявят в ресорното министерство още бройки от помагалото.PDF версия ще бъде публикувана и на интернет страницата на МОСВ.

Ръководството съдържа насоки за създаване и прилагане на Програма за управление на околната среда в училище. Примерите в него са въвеждащи могат да се адаптират в съответствие със спецификата на конкретните училища и населени места. Основните теми в помагалото са енергия, вода, отпадъци и градини и паркове. Предложени са игрови практики, чрез които уроците в областта на опазването на околната среда да станат занимателни и привлекателни за децата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button