Регион

Група протестиращи се събра пред бежанския център в Харманли

Група протестиращи се събра преди обяд пред портала на бежанския център в Харманли.

„Протестът е заради зачестилите побоища между мигранти в центъра и нарушаване на обществения ред в града от тяхна страна. Те все по-често започнаха да тъпчат и замърсяват зелените площи, къпят се в шадраваните, тормозят хората за пари, опустошават земеделската продукция“, заяви организаторът на протеста Николай Георгиев от партия „Възраждане“. Той каза, че харманлийци са били излъгани, че бежански центрове няма да има в градовете, а ще бъдат изнесени на границата.

Исканията на протестиращите са за отстраняване от длъжност на председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, разследване на нейните действия и на служителите в центровете в страната, въвеждане на вечерен час за настанените в центъра в Харманли и строг пропускателен режим, разследване на всички преминали през центъра, намиращи се на външни адреси и контрол от страна на общината по наредбата за обществения ред.

Скоро се очаква да бъде организаран и нов протест.

 

6 коментара

  1. Изчегъртването в ДАБ трябва да е от Първанова, през двамата й заместници и директори, та чак до началниците на отдели включително.

  2. Нека има бежански центрове, но защо ги пускате извън тях? Това да не е хотел?
    Щом си бежанец, ще си седиш на трътката и няма много да шаваш.

  3. Трябва пак да се повтори масовият бой с полицията от преди 4 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button