Регион

Козела: Има полицейски чадър над бракониери в Ивайловград

Иззетите снощи мрежиИстинска бракониерска война се води в района на язовир Ивайловград. При последния случай снощи е задържан един от предполагаемите големи бракониери Здравко – Бъчваря. Сигналът е подаден от бизнесмена Румен Анастасов – Козела, който е сътрудник на ИАРА.

Днес Анастасов разказа, че около 18 часа снощи е видял как задържаният хвърлял мрежи във водата. Като приближил с лодката си обаче бракониерът скочил в язовира и избягал, а по-късно бил заловен. Анастасов твърди, че над бракониерите има „полицейски чадър” и те са покровителствани от местните униформени.

Румен Анастасов - КозелаНачалникът на РУП Ивайловград Иван Мамирев заяви, че заради малкия град е напълно възможно бракониерите да с познават с полицаите, но отрече униформените да ги покровителстват. Не мога да говоря за „полицейски чадър, защото досега нямаме случай ние да не сме съдействали на ИАРА или да сме прикривали нещо, категоричен бе Мамирев. Той все пак се ангажира да провери случая.

За снощния случай полицията извършва две проверки, тъй като информацията на ИАРА не съвпада с показанията на задържания. Той твърди, че е бил заловен от Румен Анастасов – Козела и е бил бит. След като е бил задържан снощи му е станало лошо и е пуснат от ареста, но следобяд все още бе в полицейското управление в Ивайловград, където даваше обяснения. По същото време нещатните сътрудници на ИАРА в Ивайловград откриха нова порция мрежи във водата.

Иван МамиревСпоред свидетели на снощната случка преди да хвърли мрежите в язовира Бъчваря се обадил по телефона и попитал дали нощта ще е спокойна. След като получил положителен отговор тръгнал с лодката към водата.

Междувременно началникът на хасковското звено на ИАРА д-р Милчо Милчев няколко пъти е сигнализирал за биваци на рибарите, които според него са незаконни. Те се намират на няколко километра от така нареченото „митничарско селище” в Ставри Димитрово. Там има няколко вили и много фургони буквално на брега на язовира, на земя, която би трябвало да е част от държавния горски фонд. Най-вероятно собствениците на постройките и фургоните ползват земята за пчелини.

 Откритите днес мрежи  Постройките на брега
 Постройките на брега  Постройките на брега

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

16 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.10.2010 21:00 21:00

nyamam dumi

6arana
6arana
04.12.2010 15:36 15:36

rumen kozela mati vodite na iazovir ivailovgrad toi ima zacel da premahne vilite po iazovira zada moje da si postroi satkite toi e spe4elil proekta blagodarenie na doktor mil4ev i miroslav naidenov zatova iskat da ni saboriat vilite po iazovira no nie niama da muse dadem kolkoto imutri da obikaliat iazovira i da pla6at i biat ribarite da razbivat vilite ni i da pukat lotkite ni .

мима
мима
26.10.2010 12:32 12:32

Нищо не знаеш за Ивайловградския язовир СОМ !

Преди да се появи КОЗЕЛА в района на язовира имаше много сомове, лично аз съм хващал по 5 на вечер, а сега не съм видял и 1 сом. Риба – ЙОК за бедните ивайловградчани, но не и за хората и КОЗЕЛА, защото нямат неговите „честни пари“.
Защо сега ходят хората му и крадат и плашат обикновените хора?? КОЙ Е КОЗЕЛА ? КОЙ СТОИ ЗАД НЕГО ! Докога ще безчинства по язовир Ивайловград ?

ivailovgrat
ivailovgrat
18.10.2010 19:05 19:05

ana kozela horata ja6to hodiat da biat zakonite ribari po iazovira i da gi pla6at s kozela no vinagi si namirat maistora pozdravi kozela ot hamstera

д- р м милчев аквакултурист
д- р м милчев аквакултурист
18.10.2010 8:15 8:15

аре стига ве пичове

Kamilski Dol
Kamilski Dol
17.10.2010 20:18 20:18

Едно е ясно всички мастий дето плюят против Румен са със Бракониерите ! Сега от сто кладенеца ще донесът вода да оправдят тоя мухльо ! И на малките деца е ясно ,че полицаите са комбина с Бракониерите !

Румен всяка година хвърля хиляди левове да опазва и зарибява язовира и какво получава насреща ! ?? Плюнки от едни същи селски тарикати свикнали да си правят с години каквото си поискат на язовира смятайки го за своя бащиния ! Само затвор ще ги оправи ти скапани селски тарикати – Бракониерите !

СОМА
СОМА
17.10.2010 14:21 14:21

Ейййййй КОСТУР!!!
Ти да не си ял дървото от закона и не ти харесва да има закон.
Нали знаеш, че преди да дойде този, който наричаш КОЗЕЛА в Ивайловград ския язовир имаше само жаби, риба-ЙОК!
Самият Румен цяло лято е между нас съвсем сам и всички го виждаме.
Добре, че е той и сътрудниците на ИАРА са тук, защото такива като теб пак ще извлачат рибата.
Не съм чул нормален рибар да е недоволен, всички са доволни, че има риба!
САМО ДОЛНИ БРАКОНИЕРИ МОГАТ ДА ГО ПЮЯТ!
СРАМ ЗА ТЕБ- КОСТУР!!!

ванката
ванката
17.10.2010 14:07 14:07

A, забравих!!!
Другата седмица ще излъчват клип как бракониери пускат мрежи на Ивайловград, а шефа на полицията стреля по патици от същата лодка!
дали ще им хареса да се гледат, а?

Всъщност вие кого защитевате- Бракониерите ли?
Така излиза.
Срам за всеки, който е на тяхна страна.
СЪД ЗА БРАКОНИЕРИТЕ!!!
ДОЛУ ГАДНИТЕ БРАКОНИЕРИ!!!

ванката
ванката
17.10.2010 14:03 14:03

Абе верно ли, че в Ивайловград са се обединили бракониери, полицаи, прок*рор и журналисти да мислят АЛИБИ на Бъчвата?
Трескаво се съчинявали истории как да се изкара Бъчваря жертва на самоуправство!
Браво бе!
Страшни са!
Но хитрата сврака с двата крака. Има сред тях един, който е записвал разговорите и най- услужливо ги е предал на по-големите полицейски началници. То е ясно, че тия от града са в кюпа.
Как няма като редовно им носят бракониерска риба!

bg РИБАР
bg РИБАР
17.10.2010 10:22 10:22

„Мафията сътрудник!?“ – Да се изпрати до Б.Борисов с копие до……..!

костур
костур
16.10.2010 20:16 20:16

Българийно, на къде вървиш?!
Незнам какъв „козел“ се опитвате да направите национален герой,
но съм сигурен, че начело на бракониерството стои Румен Анастасов, покровителстван от един пърч – Милчо Милчев. Те били охранявали рибата?! От кого?! Че до появата на Румен Анастасов и ограждането на една „кошара“ с европейски размери в землището на бившето с. Кочаш, бракониерство в този район не е имало. Лошото е, че това става под надзора на така наречените “ сомалийски пирати „,оглавени от Доктора.
Ако искате да се уверите в това проверете фризерите им – в тях няма костур и оклей.
Вижте и протоколите, Господа управляващи! Нали след всяка акция, заловената риба е стотици килограма.Къде отива тя? Само не казвайте, че е върната отново в язовира. Ако хранят рибата с риба, вярно е добри стопани на язовира са. Но ако искате да има ред и спокойствие в това китно кътче за отдих в страната, разбийте сокаците и харема на пловдивския мафиот. Стига е разплаквал беззащитни хора. Попитайте го, как земята на местните хора стана негово притежание и колко са тези, които получиха вместо някакно обещетение юмруци от неговите горили. Щом е чист и пример за подражание от какво се страхува да мине сам сред хората, не само да му гледат мутрата, но и да му чуят приказката.
ПРолицейският чадър не е за бракониерите, а за мафиотите като него и Милчо Милчев. Проверете фризерите и магазина за риба, който ги обслужва след всяка акция и коментирайте събитията по яз. “ Ивайловград“. Не пресдкачайте и Костадин Костадинов, защото и той върви с изравнени с тях гърди.

вива
вива
16.10.2010 19:39 19:39

Какъв сътрудник на ИАРА е КОЗЕЛА , та той е мафиот и бракониер ! Ако всички сътрудници на ИАРА са от типа на КОЗЕЛА жалко за институцията и за цяла България. За да отвлече вниманието от незаконните си действия и постъпки ,мафиот мръсен, долен и …. се представя за сътрудник

вива
вива
16.10.2010 19:31 19:31

Козела е най големия бракониер и крадец на язовир „Ивайловград“

vankata
vankata
16.10.2010 15:18 15:18

ТАЗ ВОДА НЕНАПИТА БЪЧВАТА!
ЖИВ ДА ГО ОЖАЛИШ!

Твърда ръка трябва срещу БРАКОНИЕРИТЕ!

atanas
atanas
16.10.2010 15:16 15:16

Похвала заслужава всеки, който е социално отговорен!
Бракониерите извлачиха рибата от всички язовири на България!
Да се наказват СТРОГО трябва!
Дано има повече хора като Румен Анастасов, които зарибяват и помагат при опазването!
Поздравления за успешната акция на ИАРА!

iliqn
iliqn
04.05.2012 23:51 23:51

3000lv i Zatvor da gi karat aman ot brakonieri.. :X

Back to top button