Любопитно

С нови директори са библиотеката и младежкия център в Димитровград

След проведени конкурси с нови директори са Градска библиотека „Пеньо Пенев“ и Общинско предприятие „Детски и младежки център“ в Димитровград, съобщават от общината.

Валентина Терзиева поема Градска библиотека „Пеньо Пенев“. Досега тя изпълняваше временно длъжността, след пенсионирането на Петко Каневски. Терзиева е магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика“ и настоящ докторант в СУ „Св. Климент Охридски“ във Философския факултет, катедра „Библиотечно-информационни науки“. Професионален бакалавър по Книгоразпространение, бакалавър по Библиотечно-информационни дейности. Работи в димитровградската библиотека от 14 години. Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града. Владее английски език.

Директор
Евгени Пенев

Евгени Пенев е класиран на първо място от кандидатстващите за директор на ОП „Детски и младежки център“. Той е с 25-годишен професионален опит в образованието, от които през последните две години е старши начален учител в ОУ „Алеко Константинов“, преди това 11 години е зам.-директор по учебната дейност на училището. Евгени Пенев е с III Професионално-квалификационна степен от СУ „Св. Климент Охридски“. Завършва висшето си образование през 1996 г. в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Владее немски език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button