Любопитно

В Хасково гостува изложбата „125 години организирано тракийско движение в България“

В сряда в Хасково ще бъде открита гостуващата изложба „125 години организирано тракийско движение в България“. Експозицията ще бъде подредена във фоайето на Областната администрация.

Фотоси и документи, голяма част от които се представят за първи път пред публика, разказват 125-годишата история на организираното тракийско движение: от създаването на дружество „Странджа“ през 1896 г. до Съюза на тракийските дружества в България днес. Акцент в експозицията са най-видните фигури в тракийското движение, заели достойно място в българската история и в народната памет.

Изложбата е подготвена от Съюза на тракийските дружества в България и Тракийския научен институт в партньорство с Държавна агенция „Архиви“, Научния архив при Българската академия на науките и Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Използвани са архивни материали, книги, албуми, периодични издания.

За откриването на изложбата в 11 ч. се очаква председателят на СТДБ Красимир Премянов. Поканени са и представители на генералните консулства на България в Истанбул и Одрин, информира председателят на Тракийското дружество в Хасково Кирил Сарджев.

След Хасково изложбата ще бъде показана в Харманли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button