Хасково

Областна администрация със споразумение за сътрудничество с делегация от Ирак

Споразумение за сътрудничество подписаха тази вечер областният управител Минко Ангелов и делегация от Ирак, съобщават от областна администрация.

Ангелов, неговите заместници Виолета Желева и Мартин Узунов, както и председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев посрещнаха първия заместник-областен управител на област Ниневия и кмета на община Мосул.

СрещаГубернаторът каза, че регионът е известен с културния си туризъм и история. Той подчерта, че в областта има много лозови масиви и тук се произвеждат едни от най-висококачествените вина. Кметът на Мосул разказа, че това е древен град, известен като икономическия център на Ирак. Той подчерта, че там работят много чуждестранни организации и Мосул е притегателно място за инвестиции.

Областният управител изрази своето желание за бъдещо партньорство и обмяна на опит в сферата на бизнеса и търговията. Срещата завърши с размяна на подаръци.

6 коментара

 1. Боже боже големи инвестиции за Хасково вчера индийски днес Ирак утре?

 2. Задължително да договорите фурми за проДАй България, че Божков не мож`да ги изхрани!

 3. Търсят инвестиции за Мосул , а само ако знаеха колко пробит чувал сме.
  Ние нямаме 2лв. да се усмихнем, те инвестиции търсят.
  Цялата област Хасково е унищожена икономически. Фатмаци икономика не могат да развиват.
  Научно и практически е доказано. Даже ни изучават как не трябва да се правят нещата.

  1. Така е. Всички региони в БГ (освен Софийска, Пловдивска и може би донякъде по морето) са изправени пред фалит. Дали е случайно, че средната заплата в Хасково е около 60% от тази за страната? тц, не е.

   Това е заложено от социалистическия режим, със силната централизация на властта. Преходът към демокрация в БГ беше вероятно най-безрезултатният в историята.

   Кой в София има интерес да развива Хасково и региона икономически?! Който има акъл, ще може да си отговори. За който няма акъл – никой няма интерес. Поради тази причина и региона след време вероятно ще претърпи съдбата на Косово. Само членството ни в НАТО/ ЕС засега ни разделя от такъв сценарий, мисля.

   България се разпада и вината за това е на хората, които я населяват, вкл. малко или повече и аз, и ти :) първо, че сме търпяли социализъм, после защото сме избирали и търпяли подобни на социализма недоразумения, вкл. и последното изчадие.

 4. Поредна халтура! Време е за подписаните чрез Янчо споразумения за сътрудничество, обмен, партньорство, побратимяване, съвместни проекти, изложения и много други „богоугодни“ дела в полза джобу, Минко Ангелов да го награди с 20 дневна почивка в Авганистан, например. Иначе, частната фирмичка ХТПП използва отлично будалалъка на управниците и бизнеса за свои цели – нещо, за което чуждестранните партньори отдавна са сигнализирали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button