Хасково

Областна администрация със споразумение за сътрудничество с делегация от Ирак

Споразумение за сътрудничество подписаха тази вечер областният управител Минко Ангелов и делегация от Ирак, съобщават от областна администрация.

Ангелов, неговите заместници Виолета Желева и Мартин Узунов, както и председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев посрещнаха първия заместник-областен управител на област Ниневия и кмета на община Мосул.

СрещаГубернаторът каза, че регионът е известен с културния си туризъм и история. Той подчерта, че в областта има много лозови масиви и тук се произвеждат едни от най-висококачествените вина. Кметът на Мосул разказа, че това е древен град, известен като икономическия център на Ирак. Той подчерта, че там работят много чуждестранни организации и Мосул е притегателно място за инвестиции.

Областният управител изрази своето желание за бъдещо партньорство и обмяна на опит в сферата на бизнеса и търговията. Срещата завърши с размяна на подаръци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.07.2021 21:47 21:47

Боже боже големи инвестиции за Хасково вчера индийски днес Ирак утре?

Родриго Дутерте
Родриго Дутерте
27.07.2021 9:30 9:30
Отговор до  Анонимен

Утре Камбоджа и Филипините.

John
John
27.07.2021 9:33 9:33

Задължително да договорите фурми за проДАй България, че Божков не мож`да ги изхрани!

Фатмаците фалираха икономиката
Фатмаците фалираха икономиката
27.07.2021 9:42 9:42

Търсят инвестиции за Мосул , а само ако знаеха колко пробит чувал сме.
Ние нямаме 2лв. да се усмихнем, те инвестиции търсят.
Цялата област Хасково е унищожена икономически. Фатмаци икономика не могат да развиват.
Научно и практически е доказано. Даже ни изучават как не трябва да се правят нещата.

x_X
x_X
27.07.2021 11:16 11:16

Така е. Всички региони в БГ (освен Софийска, Пловдивска и може би донякъде по морето) са изправени пред фалит. Дали е случайно, че средната заплата в Хасково е около 60% от тази за страната? тц, не е.

Това е заложено от социалистическия режим, със силната централизация на властта. Преходът към демокрация в БГ беше вероятно най-безрезултатният в историята.

Кой в София има интерес да развива Хасково и региона икономически?! Който има акъл, ще може да си отговори. За който няма акъл – никой няма интерес. Поради тази причина и региона след време вероятно ще претърпи съдбата на Косово. Само членството ни в НАТО/ ЕС засега ни разделя от такъв сценарий, мисля.

България се разпада и вината за това е на хората, които я населяват, вкл. малко или повече и аз, и ти :) първо, че сме търпяли социализъм, после защото сме избирали и търпяли подобни на социализма недоразумения, вкл. и последното изчадие.

Кооператор
Кооператор
27.07.2021 16:32 16:32

Поредна халтура! Време е за подписаните чрез Янчо споразумения за сътрудничество, обмен, партньорство, побратимяване, съвместни проекти, изложения и много други „богоугодни“ дела в полза джобу, Минко Ангелов да го награди с 20 дневна почивка в Авганистан, например. Иначе, частната фирмичка ХТПП използва отлично будалалъка на управниците и бизнеса за свои цели – нещо, за което чуждестранните партньори отдавна са сигнализирали.

Back to top button