Регион

Кметът на Димитровград настоява да се поднови ремонтът на пътя за Стара Загора

Да бъде завършен ремонтът на пътя за Стара Загора в района на Димитровград настоява кметът Иво Димов с писмо до регионалния министър Виолета Комитова.

От 10 дни ремонтът там е спрян заради писмото на бившия вече шеф на АПИ, с което спря всички ремонти в страната. В същото време движението по моста над река Марица се извършва в едната лента, което е предпоставка за катастрофи. Отделно пътната отсечка между Радиево и Димитровград е с неплътна асфалтобетонова смес (биндер). При интензивното движение тези участъци ще се компрометират ако не бъде положен износоустойчив пласт асфалт, казва градоначалникът.

Иво Димов настоява всички дейности по пътя да бъдат незабавно възстановени и ремонтът да приключи в срок. В същото време през есента трябва да започне и подмяната на канализацията в Радиево, където след това предстои да бъде преасфалтиран и пътят.

На заседание на Националното сдружение на общините, на което Димов е заместник – председател, е взето решение от името на сдружението да бъде изпратен апел до министър Комитова за възстановяване на всички ремонти в страната.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button