Регион

Осъдиха двама каналджии, задържани с 29 мигранти в Любимец

Двама каналджии на 30 и 25 г. са осъдени от Свиленградския районен съд, съобщават от прокуратурата. Те бяха задържани на 4 юни в Любимец с 29 мигранти от Ирак и Иран в микробус в Любимец.

По-възрастният е наказан с 11 месеца затвор при първоначален общ режим и 4 800 лв. глоба, а 25-годишният е осъден на 10 месеца условно с 4 г. изпитателен срок и 4 500 лв. глоба. Микробусът е отнет в полза на държавата. Двамата подсъдими са признали вината си. Присъдата е по споразумение и не подлежи на обжалване и протест.

Haskovo.info припомня, че микробусът беше проверен на 4 юни в 23:30 часа в Любимец. Бусът с мигрантите е управляван от 30-годишния, като вътре е бил и по-младият. По-рано през деня чужденците влезли в България от Гърция в землището на свиленградското село Мезек. Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил, в който се намирали подсъдимите. Те трябвало да ги закарат до София, като за целта щели да получат възнаграждение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button