Хасково

Доброволци зарибяват Тракиец, ще работя заедно с ИАРА

Вълчо Щерев

Вълчо Щерев

Рибари от сдружение „Тракиец“ ще работят заедно с инспекторите от ИАРА. „Започнахме да събираме пари за зарибяване на язовира. Вече имаме около 2000 лева. Целта ни е през април, когато влезе в сила забраната за риболов, заедно с ИАРА да участваме в зарибяването и да хвърлим повече шаранчета и бял амур във водоема“, съобщи днес единият от инициаторите Вълчо Щерев.

Освен, че ще инвестираме в зарибителен материал ще съдействаме и за хващане на бракониерите. Ако видим недобросъвестни рибари, които ловят маломерни риби също няма да си мълчим, коментира Щерев.

Всеки, който желае може да се включи в инициативата на рибарско сдружение „Тракиец“ като дари средства в който и да е рибарски магазин в града. В инициативата могат да се включат както риболовци от цялата област, така и любители от Пловдив, които също хвърлят въдиците в яз. „Тракиец“.

Началникът на ИАРА – Хасково д-р Милчо Милчев бе категоричен, че подобни инциативи могат само да бъдат приветствани. Той допълни, че за да няма недуразумения рибарите от сдружението трябва да закупят зарибителния материал от регламентиран производител, за да може покупката да бъде придружена с необходимите документи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button