Хасково

Червен код за пожароопасност в жегите! Засега горят само сухи треви

За висока степен на опасност от пожари в горещините предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология и от пожарната. За днес цялата хасковска област е в оранжево, а утре и вдругиден – в червено.

Това означава, че най-малката искра може да подпали голям пожар, който да не може да бъде овладян. За щастие вчера и днес в Хасковска област няма големи пожари. На няколко места са горели сухи треви, но огънят бързо е бил овладян. Едно от тях е край хасковския квартал „Република“, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Горяло е и край моста на магистрала Марица в Свиленград, където искрата е тръгнала от ремонтни дейности.

Пожар в Република
Сухи треви са горели днес в кв. Република в Хасково

При двата големи пожари в Сакар миналата седмица вече има двама задържани, които ще бъдат съдени. За всяко запалване се носи наказателна отговорност, предупреждават от пожарната. Глобата за физически лица достига до 500 лева, а за юридически – няколко хиляди лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button