Хасково

Отпуснаха по 650 лв. на 155 новородени в Хасково

По 650 лв. еднократна помощ е одобрена от началото на годината досега за 155 новородени в община Хасково, съобщават от кметството.

Това става по правилник приет от общинския съвет. Помощта е за семейства или самотни родители с новородено или осиновено дете. Всяко подадено заявление се разглежда от комисия, която одобрява, отказва или дава възможност в срок от 7 дни да се изпълнят условията от правилника.

От началото на 2021 г. в община Хасково са постъпили 171 заявления. Отказ за изплащане на еднократна финансова помощ са получили 9 семейства. Причината е прекъснати здравноосигурителни права на родителите. Комисията е дала възможност за повторно изпълнение на условията на други 7 семейства.

През 2019 г. са изплатени 259 еднократни помощи за новородени деца. През 2020 г. родителите на 237 новородени деца в община Хасково са получили еднократна помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button