Регион

Задържаха 13 нелегални, минали границата край Свиленград

ПолицияГранични полицаи от Свиленград са задържали 13 нелегални емигранта снощи, съобщават от МВР.  Малко преди полунощ служители от постоянен пост за техническо и визуално наблюдение забелязали 11 души, движещи се от Турция към България. При достигането на държавната граница 10 от тях преминали на българска територия, а един се върнал обратно.

Проведено е издирване и малко след полунощ групата била задържана в района между селата Пашово и Сладун. Преминалите незаконно границата са петима мъже на възраст от 21 до 39 години, жена на 37 г.  и четири момчета на 15, 9, 8 и 2 години. Трима от пълнолетните имали иракски лични карти, останалите са без документи за самоличност и се самоопределили като иракчани. Мъжете са задържани, жената и децата са настанени в специализирано помещение.

През нощта друг гранично- полицейски наряд от ГПУ Свиленград забелязал трима мъже близо до българо-турската граница. По-късно те били задържани в района на местността „Фишера“ в землището на с. Маточина. Нелегалните емигранти заявили, че са иракчани, но само един от тях имал иракска лична карта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button