Хасково

Катя Панева вкара в парламента ВиК проблемите в Хасковско

Проблемите във ВиК сектора в Хасковска област влязоха в парламента. Това стана след като депутатът Катя Панева внесе три въпроса към регионалния министър.

Катя Панева
Катя Панева

Панева пита кога се предвижда да приключи прединвестиционното проучване, за да започне работата по водния цикъл на Хасково, колко пари са предвидени за реконструкция на ВиК мрежата за всяка община в областта и има ли виждане МРРБ за законова промяна, която да позволи да има различни цени на водата в различните общини.

В свое становище Катя Панева изразява намерение за иницииране на промени в законодателството, в които да бъде променен моделът на ценообразуване. Причината за това е, че към момента законът предвижда в цялата обособена територия цената да бъде една и съща. Това ще доведе до увеличение на стойността на водата в Димитровград от 1,80 до 3,52 лева. От това положение обаче страдали и жителите на други общини в Хасковска област като Свиленград и Стамболово например, където водата би трябвало да е по-евтина отколкото в Хасково.

Тази „бомба“ беше заложена със Закона за водите през 2014 г., уточнява Катя Панева. Тя е получила уверение от кмета на Димитровград, който е и заместник-председател на сдружението на общините, че то ще подкрепи подобна промяна. Народната представителка започва и разговори с колегите си в парламента, за да може да бъде променен законът в тази му част.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дунда
дунда
29.07.2021 16:21 16:21

Адмирации за г-жа Панева, само да не забравя, че е представител на цялата област.
Защитавай интересите на Димитровградчани, но не забравяй, и Хасково, където плащаме прочутите 3.50 за кубик от години и то за негодна вода.

Back to top button