Регион

Димитровград иска отлагане на продажбата на ВиК

За отлагане на вливането на ВиК – Димитровград към Хасково, за което общината трябва да получи 552 000 лв., се обяви димитровградският общински съвет.

Местните парламентаристи гласуваха представителят на общината в утрешното общото събрание на съдружниците във ВиК – Димитровград Юлиян Семерджиев да предложи отлагане за следващо събрание на точките, отнасящите за продажбата. Съветниците приеха годишния финансов отчет и годишния доклад за дейността на дружеството за 2020 г.

Кметът Иво Димов заяви на сесията, че ВиК е изправено до стената. Според него ситуацията е патова и с тази цена на водата ВиК след 2 месеца ще блокира и няма да може да плаща заплати и сметките си за ток. Дори да се направи опит Димитровград да излезе от Асоциацията по ВиК, държавата няма да позволи, защото има мажоритарен дял в дружеството, коментира още Димов, на когото му предстоят срещи в София по проблема.

Haskovo.info припомня, че вчера народният представител Катя Панева обяви, че ще бъдат внесени законови промени, които да позволят различните общини във всяка област да имат различна цена на водата. Причината е разликата в цените в Хасково и Димитровград.

Един коментар

  1. Държавата имала мажоритарен дял, а оставила на кмета да решава, ако я имаше „държавата“ в лицето на министерството, отдавна да беше увеличила капитала на дружеството с примерно 20 милиона, правейки дяла на общината миноритарен и оттам да направи необходимото, калинки се плющат навсякъде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button