Регион

Ученик влезе в час по физика за първи път благодарение на асансьор

Генади

Генади

Дванадесетокласникът Генади от димитровградската езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ за първи път се качи на последния етаж на школото, където е кабинетът по физика. Това стана възможно благодарение на асансьора за хора с увреждания, който бе открит днес от заместник – министъра на образованието Милена Дамянова.

„Това е едно голямо удоволствие, това не е прищявка, а необходимост„, каза Генади, който е с детска церебрална парализа. Той изказа огромна благодарност към преподавателя по физика, който 5 години вече слиза в класната стая на дванадесетокласника. Пред Haskovo.info родителите му благодариха на ръководството на училището, което през годините се е съобразявало с това класната стая на Генади да е ниските етажи.

В асансьорът се влиза и от вътре и от вън „Преди няколко години, когато решихме да направим асансьор да може училището да е достъпно за хората с увреждания почти никой не повярва, че ще успеем“, каза директорът на гимназията Красимир Кръстев. Думите му продължи кметът на Димитровград Стефан Димитров, който каза, че всичко е тръгнало на шега, от която обаче всички са имали потребност. Той благодари на Милена Дамянова за подкрепата. Тя поздрави богоровци и отбеляза, че възпитаниците на езиковите гимназии са символ на промяната, на новото, на желанието да направят живота по-хубав. По думите й това е четвъртият такъв асансьор за хора с увреждания в България.

Новата придобивка за ЕГ  „Д-р Иван Богоров“ е по проект по Национална програма за съфинансиране на МОН на общински инвестиционни проекти, насочени към подобряване на материалната база в училищата.

Стойността на асансьора е 79 024 лв., като над 40 000 лева са осигурени от община Димитровград.

Прерязването на лентата

Прерязването на лентата

Милена Дамянова получи като подарък униформата на гимназията

Милена Дамянова получи като подарък униформата на гимназията

Мажоретките Ученици изпяха химна на школото

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button