Хасково

Ракът на гърдата и остеопорозата – бич за хасковските жени

д-р Генчо Пенев и д-р Любомир Василев115 са случаите на рак на гърдата през 2009 година, съобщи днес онкохирургът д-р Любомир Василев. Година по-рано те са били 124. През последните години броят им варира малко, но като цяло е постоянен, алармираха специалистите.

Грам профилактика е килограм здраве„, категоричен бе известният хирург и почетен гражданин на Хасково д-р Генчо Пенев. Той обясни, че няма по-добро средство за борба с рака от изследванията и прегледите.

Всяка жена трябва поне веднъж месечно да се изследва сама. Само така може навреме да се стигне до лекар и да се назначи подходящото лечение. Ракът на гърдата е лечим ако се открие навреме, припомниха лекарите.

Другият бич основно за жените е остеопорозата. Акушер – гинекологът д-р Георги Кабаков съобщи, че поне две жени дневно в региона търсят лекар заради проблеми с костите. Най-важната профилактика срещу заболяването е правилното хранене в младежка възраст и редовните прегледи след 45 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button