Хасково

Ученици от ГПЧЕ оценят съвременни френски писатели

Микаел Оливие

Микаел Оливие

Ученици от хасковската езикова гимназия се срещнаха днес с един от най-популярните френски писатели – Микаел Оливие. Поводът бе предстоящото национално състезание „Предизвикателството да четем“, в което  учениците трябва да прочетат няколко френски книги и да оценят авторите им

Микаел Оливие е сред писателите, които участват в тазгодишния конкурс с книгата си „Всичко трябва да изчезне“. „Оливие пише освен за възрастните и за младите хора на възраст между 15 и 20 години, като засяга главно проблемите в семейството“, разказа преподавателката по френски език Маргарита Въчева.

Освен с Микаел Оливие на учениците от езиковата гимназия им предстоят срещи с още 4-ма френски автори, чиито творби трябва да прочетат до март, когато ще се проведе състезанието във Варна. Haskovo.info припомня, че на миналогодишния конкурс в Бургас възпитаниците на хасковската езикова гимназия станаха първи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Т.Т
Т.Т
19.10.2010 16:43 16:43

Страхотно! Трябва да има повече такива срещи!

Back to top button