Спорт

Григор стартира участието си във Вашингтон с успех на двойки

Григор Димитров и Томи Пол записаха първа победа на турнира по двойки във Вашингтон. Българо-американският тандем преодоля Сам Куери и Джак Сок със 7-6(8) 6-2 и продължава към четвъртфиналите.

Успехът е още по-значим предвид успехите, които Сок има при двойките – сред 15-те му трофея личат и имената на турнири като Уимбълдън, US Open, Индиън Уелс и Шанхай. Димитров и Пол бяха изправени пред единствения брейкбол в първата част при 2-2, но спечелиха решаващата точка и не допуснаха опонентите им да поведат. В тайбрека отборът на първата ни ракета изостана с 0-3, но успя да обърне и трябваше да чака четири сетбола, преди да сложи точка на спора за сета.

Втората част бе изцяло под контрола на Димитров и Пол. Още в първия гейм играха решаваща точка на сервис на съперниците си и макар да не успяха да се възползват, взеха пет поредни гейма след 1-2.

В следващия кръг им предстои още по-сериозно препятствие – четвъртите в схемата Равен Клаасен и Бен Маклахлан, съобщава TennisKafe.com.

Хасковлията ще опита да пренесе силното си представяне и в надпреварата на сингъл. Първата ни ракета излиза на корта около полунощ, като съперникът му във втория кръг във Вашингтон ще бъде Иля Ивашка. Съперничеството между двамата досега се състои само от един мач на клей, спечелен от българина с 6-4 6-4 по-рано през сезона.

Победителят от този сблъсък ще срещне по-добрия между Беноа Пер и Макензи Макдоналд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button