Регион

Пламна гора в Ивайловградско, мерят въздуха след пожар в сметището край Гарваново

Горски масив край ивайловградското село Свирачи е пламнал по обяд. Гори около 500 декара широколистна гора в посока село Орешино.

Ситуацията е сериозна, тъй като пламъците са върхови, а теренът е труднодостъпен, обясни пред Haskovo.info директорът на Областната противопожарна дирекция Николай Вълчев. На място работят 3 екипа от Ивайловград, осигурени са още 3 от региона. В гасенето са се включили и горски от Ивайловград, Харманли и Свиленград.

Пожар

При необходимост ще бъде осигурена тежка верижна техника за проправяне на просеки в планината. Няма опасност за населените места, уточняват от Областната администрация в Хасково.

Днес от Регионалната инспекция по околната среда и водите са извършили замерване по 26 показателя на въздуха до регионалното депо на Хасково край село Гарваново, след като два дни там имаше пожар. Газ анализаторът не е отчел отклонения от показателите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button