Регион

Локализираха пожара в Ивайловградско, екстремен риск от нови огнища

Локализиран е горският пожар край ивайловградското село Свирачи, който избухна вчера, съобщават от МВР.

Огънят е засегнал около 500 декара широколистна гора в трудна, пресечена местност с много дерета. Към момента няма опасност за къщите в района. Пожарникари и горски служители остават на място за наблюдение и предотвратяване на нови огнища.

От 3:40 часа тази нощ 20 военнослужещи с 4 автомобила (един от тях специализиран – АРС – цистерна за вода) от 31-и механизиран батальон в Хасково участват в погасяването на пожара, допълват от министерството на отбраната.

Заради екстремния риск от нови пожари се забранява паленето на стърнища и сухи треви. Не се препоръчва обработката на пасища, а в Хасковска област това е забранено след 11 часа със заповед на областния управител.

Haskovo.info припомня, че за днес в областта е обявен оранжев код за опасно високи температури, които е възможно да достигнат около 40 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button