Хасково

Председателят на журито на „Недялка Симеонова“ преведе речта си сам

Петя Ковачева35-то издание на музикалните дни „Недялка Симеонова“ бе открито днес. 28 цигулари от България, Германия, Австрия, Сърбия, Литва и Украйна ще свирят на сцената на театъра до 24 октомври.

„Новото тази година е, че участниците ще се състезават в 4 възрастови категории. За първата има осигурени предметни награди, а за останалите – парични„, припомни заместник – кметът Венко Точевски в официалното си слово. Той допълни още, че един от българските цигулари ще получи специална награда – посещение на майсторски клас във Виена и поемане на разходите по пътуването.

Тегленето на жребияПредседателят на журито проф. Ангел Станков бе категоричен, че това, което прави община Хасково във време на криза е огромно постижение. „Надявам се, че гледайки снимката на проф. Недялка Симеонова като малка с цигулката ще бъде едно голямо вдъхновение за вас“, каза още проф. Станков. За да бъде словото му достъпно и за чуждестранните участници проф. Станков сам превеждаше речта си

Конкурсната програма започна днес с изпълненията на цигуларите от трета и четвърта възрастова група. В рамките на музикалните дни концерт тази вечер ще изнесе оркестъра на държавната опера в Русе. В програмата са включени изпълнения на Менделсон и Брамс.

Венко Точевски

Венко Точевски

проф. Ангел Станков

проф. Ангел Станков

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button