Регион

Гласуват за 20 предложения за облагородяване на три хасковски села

20 предложения за финансиране са постъпили по Програмата за граждански бюджети. Те са за облагороодяването на селата Войводово, Малево и Стамболийски, съобщават от община Хасково.

Проектите включват ремонти на сгради, облагородяване на детски площадки и паркове, видеонаблюдение, издаване на книги и празненства. По предварителна оценка сумите за реализирането им варират от 120 до 1 000 лв. Общата сума за реализране на предложените граждански инициативи в трите села възлиза на 8 430 лв. при планиран бюджет от 3 000 лв.

За всяко от трите села е предвиден бюджет в размер на 1 000 лв. А изборът за кои предложения да бъдат изразходвани тези средства ще бъде направен от жителите на трите села. Право на глас имат жителите с постоянен адрес, тези с настоящ адрес и постоянно пребиваващите (за период по-голям от 2 години) в съответното село. Всеки жител може да гласува само за едно предложение от неговото село. Гласуването ще се проведе в периода от 10 до 20 август.

Предложенията за граждански инициативи:

  • за село Войводово – тук
  • за село Малево – тук
  • за село Стамболийски – тук

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
06.08.2021 14:07 14:07

Ами за село Изгрев да сточна гара кога ще има площадка, малко асфалт, малко градинки? То и тук има деца и то Много, а няма къде безопасно топка да играят. Още 35 години ли да чакат хората?

Back to top button